Test uw (fluorvrije) schuim

De schuimtestfaciliteit op het oefencentrum van RelyOn Nutec Fire Academy op de Maasvlakte is opgezet voor fabrikanten of eindgebruikers van schuimconcentraat om de prestaties van fluorvrije schuimen (F3) op andere brandstofrisico’s te testen en valideren.

Article.ScrollDownToReadMore

24-2-2021 00:00:00

Test uw (fluorvrije) schuim

De neveneffecten van fluorhoudend schuim staan geruime tijd ter discussie. Diverse bedrijven en brandweerkorpsen willen de overgang maken naar fluorvrij schuim. Echter is de vraag of dit een drop-in replacement is of dat er meer bij komt kijken. Om te bepalen of het schuim de juiste blussende werking heeft op uw vloeistof is het belangrijk dit in de praktijk te testen.

De schuimtestfaciliteit op het oefencentrum van RelyOn Nutec Fire Academy op de Maasvlakte is opgezet voor fabrikanten of eindgebruikers van schuimconcentraat om de prestaties van fluorvrije schuimen (F3) op andere brandstofrisico’s te testen en valideren. Door gebruik te maken van EN 1568- of LastFire-testprotocollen, kunnen we waardevolle testgegevens leveren buiten de standaard testen van de brandstofvereisten. Door te testen krijgt u het vertrouwen dat de aanschaf van F3-schuim passend is bij uw brandstofrisico's en zal presteren zoals verwacht.

Bij de vervanging naar fluorvrij schuim kan niet altijd gebruik worden gemaakt van de bestaande apparatuur. Wij kunnen daarom ook brandtesten op grotere schaal uitvoeren om te valideren dat schuimconcentraat compatibel is met de meng- en toepassingssystemen van de eindgebruikers. F3-schuim vereist mogelijk ook een andere applicatietechniek die toegepast dient te worden door de responders. We kunnen uw personeel trainen middels verschillende scenario's met behulp van het nieuwe schuim en de beschikbare blusapparatuur.

U bent van harte welkom voor het testen van uw fluorvrije schuim op ons oefencentrum. Onze Business Consultants kijken samen met u naar uw wensen, de mogelijkheden en eventuele limieten van onze waterzuiveringsinstallatie. Op basis van het type schuimvormend middel en de omvang van de test, kunnen wij beoordelen of uw wensen technisch uitvoerbaar zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op via fireacademy@nl.relyonnutec.com of 0181 376 666.